Misyon - Vizyon
Misyonumuz
Antrenman bilimi ışığı altında, antrenman biliminin akademik ve sosyal hayattaki öneminin kavratılmasına ve ülkemizde bu alandaki eksikliklerin giderilmesine katkı sağlamak, yetişmiş eleman gereksinimi konusunda farkındalık yaratmak, evrensel değerler ışığında Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, insan haklarına saygılı, araştırmacı bireyler yetiştiren bir kurum olmaktır.
Vizyonumuz
Nitelikli eğitim-öğretim veren, spor kulüpleri, federasyonlar, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, belediyeler ile işbirliği içerisinde antrenörlük alanında görev alabilen ve sorunlara çözüm bulabilen, kendi alanında ulusal ve uluslararası düzeyde kabul gören araştırma ve yayınlar üreten ve toplumun gelişmesine yön veren bir bölüm olmaktır.
Hedeflerimiz
1. Ülkemize ve insanlığa faydalı, yüksek ahlaklı ve üstün mesleki etiğe sahip ve ileri teknolojiyi kullanabilen bilimsel yönü güçlü spor eğitimcileri yetiştirmek,
2. Yenilikçi ve ilerici eğitim öğretim kadrosunu geliştirmek,
3. Sporda Uluslararası düzeyde gelişimleri takip ederek, nitelikli araştırmalar yapmak,
4. Öğrencilerimizi sporun her türlü hizmeti alanında çalışabilir hale getirebilmek için spor federasyonları, ilgili kuruluşlar ve spor kulüpleri ile iş birliği yapmak,
5. Üniversitemizin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını sağlamak,
6. Ülkemizi temsil eden milli sporcularımıza destek olmak, Fakültemiz; yurt içi ve yurt dışından benzer eğitim kurumlarıyla yakın ilişkiler içinde bulunmakta ve iş birliğini sürdürmektedir.
Antrenörlük Eğitimi Programının Başlıca Eğitim Amaçları (PEA):
Programın temel hedefi aşağıdaki amaçlar doğrultusunda, başta antrenör olmak üzere spor bilimcisi, spor eğitmeni ve diğer spor meslek elemanlarını yetiştirmektir.
- Atatürk inkılap ve ilkelerine bağlı olan, toplumun ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, demokratik, insan haklarına ve etik ilkelere saygılı, görev ve sorumluluk bilincine sahip eğitimci bireyler yetiştirmek.
- Türkçeyi ve mesleki terminolojiyi etkili kullanabilen, alan dışı konularda sosyo-kültürel yetkinlikleri olan bireyler yetiştirmek.
- Mesleğin gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip olarak alana özgü ortaya çıkabilecek problemleri çözümleyebilen, bilimsel etik ve değerlere önem vererek planlama, uygulama, araştırma, gözlem, analiz, değerlendirme yapabilen ve sonuçlarını yorumlayabilen spor eğitimcisi yetiştirmek.
- Kendini sürekli geliştiren, multidisipliner çalışabilme yeteneği elde eden, güncel teknolojik yaklaşımları takip eden, müsabaka analizi ve istatistiklere ve değerlendirmesine hâkim ve bu alanda analitik düşünebilen antrenörler yetiştirmek.
- Spor alanında karşılaşılabilecek sağlık sorunları, spor yaralanmaları ile ilgili temel bilgilere sahip olan, temel ilkyardım uygulayabilen spor bilimcisi yetiştirmek.
- Gelecek nesilleri güçlendirmek ve toplum sağlığını koruyabilmek amacıyla toplumun her kesiminde spor kültürünün oluşturulması, farklı spor branşlarının tanıtılması, spora katılımın yaygınlaştırılması için gerekli stratejiler geliştirebilen ve egzersiz reçeteleri hazırlayabilen uzman bireyler yetiştirmek.
- Bilgi okuryazarlığı yüksek, girişimci, inovatif bir karakterin yanı sıra spor branşına özgü tesis ve donanımları etkili kullanabilen ve sürdürülebilirlik alanlarında bilgi sahibi olan antrenörler yetiştirmek.
- Farklı yaş, cinsiyet ve düzeydeki sporcuların teknik, taktik ve performanslarının gelişimi için kısa, orta, uzun vadeli antrenman planı hazırlayabilen, saha ve laboratuvar testlerini uygulayabilen, bu testleri antrenman planlarına entegre edebilen ve bu alanlardaki güncel yaklaşımları takip ederek kendi gelişimini de sağlayan kıdemli antrenörler yetiştirmek.
- Her yaş ve cinsiyetteki sedanter bireyler ile rekreatif amaçlı egzersize katılan kişilerin; fiziksel, fizyolojik ve psiko-motor gelişimlerini ve ihtiyaçlarını bilen, hedeflerine yönelik; onları, amaçları doğrultusunda çok yönlü geliştirici egzersizler yaptırabilecek düzeyde mesleki donanıma sahip antrenörler yetiştirmek.
- Bireysel ve takım sporları konusunda bilgi ve deneyime sahip olan, bu alanlarda sporculara liderlik edebilme becerisiyle birlikte ulusal ve uluslararası alanda üst düzey sporcular yetiştirebilen mesleki donanıma sahip antrenörler yetiştirmek.
- Ulusal ve uluslararası alanda sporun tüm paydaşlarıyla iş birliği yapabilecek ve organizasyonlar düzenleyebilecek düzeyde bilgi, beceri, deneyim ve iletişim yeteneğine sahip olan antrenörler yetiştirmektir.